לחץ דם גבוה - סוכר או מלח?

"

השפעה של סוכרים על לחץ דם גבוה

בגרסה המקוונת של כתב העת
Open Heart התפרסם מחקר, לפיו לסוכרים תפקיד משמעותי יותר בהתפתחות לחץ דם גבוה ומחלות לב וכלי דם מאשר למלח. רופאים עומדים על כך שהמלצות על תזונה חייבות לקחת בחשבון את התפקיד של סוכרים (בעיקר, פרוקטוז) במאבק בהתפשטות מחלות לב וכלי דם.

באופן מסורתי, דרכים תזונתיות להורדת לחץ הדם כוללות הפחתה בצריכת המלח. עם זאת, הירידה בלחץ דם בעקבות צריכה מוגבלת של מלח היא יחסית קטנה.

קצת במספרים:
""מידע שהצטבר, מצביע שגלוקוז ופרוקטוז (סוכר פירות) יכולים להגדיל את הסיכון למחלות לב וכלי דם דרך מנגנונים שונים"" – מציינים החוקרים. תשומת לב מיוחדת מוקדשת לסירופ הקרמל, אשר מכיל פרוקטוז בריכוזים גבוהים. הסירופ נפוץ ביותר כממתיק במזונות מעובדים, בפירות מסוימים או במשקאות מוגזים.
""לפני 300 שנה צריכת הסוכר השנתית לנפש הייתה מספר קילוגרמים בודדים, אך עד כה, הצריכה הממוצעת של סוכר לנפש בשנה בארצות הברית הינה 35-69 קילוגרם, כמות התואמת 24-47 כפיות סוכר ביום.
הסיכון לפתח מחלת לב וכלי דם גבוה פי שלושה בקרב אנשים הצורכים באופן יומי כמות סוכר השווה לרבע מצריכת הקלוריות היומית, מאשר אנשים שצריכת קלוריות הסוכר שלהם פחות מ - 10% מכלל צריכת הקלוריות ליום. ""צריכה יומית של יותר מ- 74 גרם של פרוקטוז ב 30% מהמקרים, קשורה בסיכון של לחץ דם מעל 140/90 וב 77% מהמקרים בלחץ דם מעל 160/100.
תזונה עשירה בפרוקטוז משבשת איזון בין השומנים בדם, מגדילה את רמת הסוכר והאינסולין בדם ומכפילה את הסיכון לפתח תסמונת מטבולית
.
מצבם התזונתי של בני נוער מתאפיין בצריכה יומית גבוהה של סוכרים (עד פי 16 יותר מהמומלץ). עם זאת, מומחים מציינים כי לסוכרים הטבעיים בפירות וירקות אין השפעה מזיקה על גוף האדם ולהפך, פירות וירקות משפיעים באופן חיובי על בריאות אדם.

חשוב לדעת:
בדומה לצריכת המלח, רוב הסוכר מגיע לגוף דרך מזון מעובד ומשקאות תוססים. לכן, הדרך היעילה ביותר למניעת מחלות הקשורות בצריכה של סוכר, הינה הגבלת צריכתם של מזונות ומשקאות, המכילים כמויות של סוכרים.
הוכח כי גם לצריכת סוכרים במינונים מתונים לתקופה קצרה עשויה להיות השפעה שלילית על בריאות אדם.
רכיבים, אשר יכולים לסייע בהפחתת לחץ דם גבוה*:
- קו אנזים קיו 10: פועל להרחבת כלי דם של שרירים חלקים.

{{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/827""}} {{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/3744""}}























- עלי זית: האולאורופאין, החומר הפעיל בעלי הזית, נמצא יעיל בהורדת לחץ דם.

{{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/841""}} {{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/876""}}





















רכיבים, אשר יכולים לסייע בויסות רמת הסוכר בדם*
:
- כרום פיקולינט: מגביר את רגישותם של קולטני התא לאינסולין, ובכך מגביר את יעילותו של מטבוליזם הגלוקוז בדם. בנוסף, מפחית גם את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב.
{{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/2758""}} {{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/846""}}




















- קינמון: עשוי לסייע לאנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2, לשפר את היכולת להגיב לאינסולין ובכך לווסת את רמות הסוכר בדם.
- חומצה אלפא-ליפואית: מגברה את רגישות התאים לאינסולין ולגלוקוז באופן יעיל יותר, משתתפת בתהליכי הפיכת סוכרים ופחמימות לאנרגיה, פועלת לשיפור זרימת הדם ואף מעודדת שיקום של סיבי העצב. בנוסף החומצה פעילה בתהליכי הפקת האנרגיה וחילוף חומרים של סוכרים ושומנים.
{{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/830""}} {{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/843""}}





















- חילבה: יכול לסייע בהפחתת רמות הסוכר בדם, בהעלאת הרגישות לאינסולין, וכן בהפחתת רמות הטריגליצרידים בדם.
;* ע""פ מידע של יצרני תוספי מזון.

גרינברג יאן, מנהל תחום טבע, טלפארמה

"
בחזרה לבלוג