כל בית צריך ארון תרופות כמו שצריך - גם עכשיו אבל לא רק

כל בית צריך ארון תרופות כמו שצריך - גם עכשיו אבל לא רק

"

אם גם אצלכם התעורר החשק לרענן את ארון התרופות הביתי דווקא עכשיו - אתם לא לבד.
מסתבר שרובנו דואגים לצייד גם את האזור הזה בבית, שלא פעם נשאר מוזנח.
מוזנח = מלא בתרופות שפג תוקפן + לא מכיל את כל מה שבאמת צריך.
עכשיו, חשוב לציין שארון תרופות טרי ומלא הוא עניין חשוב תמיד ובכל בית, בהחלט לא רק עכשיו, רק שעכשיו זו הזדמנות טובה. גם עודף זמן וגם מי רוצה צרבת ללא מענה כשאי אפשר לצאת מהבית??
אגב, את התרופות הישנות, אלה שפג תוקפן, אנא מסרו בחבילה סגורה לבית המרקחת הקרוב אליכם ואל תשליחו סתם לפח.
בכל מקרה, עשינו כאן סדר בכל מה שחשוב לדעת על תיק עזרה ראשונה / ארון תרופות ביתי. זה יועיל לכם תמיד, גם כשהכל יעבור...

כמה כללים בסיסיים:

· לא לזרוק את האריזה (גם אם מדובר באקמול) כדי לדעת תמיד מהי ההתוויה הרפואית.
· להרחיק מהישג ידם של ילדים. גם של מתבגרים.
· לזכור שלרבים מהתחלואים יש פתרונות טבעיים ששווה תמיד לשקול גם אותם.
· בכל אריזת תרופות מוטבעים שני תאריכים. אחד מהם הוא תאריך הייצור, והשני הוא התאריך שבו התרופה כבר לא תהיה מותרת לשימוש.בדרך כלל ניתן להשתמש בתרופה עד סוף החודש של התאריך שבו יפוג התוקף שלה. · בניגוד למה שרבים חושבים – חדר האמבטיה הלח הוא לא מקום מוצלח להחזיק בו תרופות. קריר, יבש וחשוך – זה בהחלט הפוך מחדר רחצה.

1. מדחום – אם יש זאטוטים בסביבה – מומלץ בחום מד חום לאוזן. אבל גם אם אין, יש לא מעט אנשים שמחבבים את האופציה של 2 מדחומים.

2. תרופות ללא מרשם לשיכוך כאבים והורדת חום. שווה להחזיק גם כאלה ממשפחת הפרצטמול (אקמול, דקסמול וכו') וגם ממשפחת האיבופרופן (נורופן) מכיוון שפעמים רבות כאשר קשה להוריד חום יש ליטול את שני הסוגים לסירוגין.

3. תרופות ללא מרשם למערכת העיכול. צרבות, שלשולים, עצירות וכמובן תרופות נגד בחילות למיניהן (יש אפילו צמידים שמקלים על בחילות) לכל אלה ועוד יש פתרונות טבעיים ומוצלחים. אבל כאן לא מדובר על נזלת חולפת. אם התסמינים מחמירים – יש להיוועץ ברופא.

4. טיפול באלרגיה – אלרגיות עור, נזלת אלרגית, גרד עיניים, קדחת השחת – כל משפחה והאלרגיות שלה ובעיקר מה שמסייע בהקלתן. נסו כל מיני – לפעמים מה שעובד לאחד פחות עובד לאחר ולהיפך. ידעתם שאפילו עקיצה יתוש היא סוג של תגובה אלרגית של העור?

5. כוויות ועקיצות – יש תכשירים לשלב שלפני העקיצות ויש את אלה של אחרי. רצוי שיהיה לכם בבית משני הסוגים.
לגבי כוויות – כוויות קלות הן מסוג הפציעות שככל שממהרים לטפל בהן כך תגיע גם הקלה מהירה. יש היום היצע לא קטן מלבד אלוורה שהכרחית בכל מטבח!

6. כאבי גרון והצטננות - אנחנו מפרידים בינם ובין משככי הכאבים למיניהם מכיוון שהיום למרבה השמחה יש תרופות מקלות ייעודיות לכל דבר כמעט. ילדים הרבה פעמים מתלוננים על כאב גרון ואם אין חום אז גם אין סיבה לתת מעבר ללכסניות מציצה למיניהן. גם תופעות ההצטננות מקבלות יחס אישי עם תרופות ייעודיות והן מצוינות אז שווה לא להתפשר.

7. פצעים קלים – פלסטרים, תחבושות בגדלים שונים כמו גם תחבושות אלסטיות. רצוי גם להוסיף לרשימה נוזל חיטוי כזה או אחר. במקרים קלים הם יסייעו להשלים את הטיפול ובמקרים קשים יותר הם יהוו קו הגנה ראשון וחשוב. רק בריאות!

"
בחזרה לבלוג