
שיער נהדר מהיום למחר
נדמה שאם יש משהו שהעצות לגביו לא נגמרות לעולם זהו השיער. הסבתות יגידו לשים שמן זית, מקסימום שמן קוקוס ואילו מעצבי השיער יגחכו ויציעו ארסנל שלם של מוצרים שאמורים לעשות שיער מופלא. ובכן, לפני שבוחרים את הדרך – ואנחנו לא נוקטים פה עמדה, אלא רק מביאים עובדות – יש כמה דברים שחשוב לדעת על שיער. הצעד הראשון בדרך לשיער נהדר, אם כך, טמון דווקא בצלחת.
מה אוכלים הוא אחד המפתחות החשובים לטיפוח השיער, עם דגש חזק על ברזל וחלבון.
צריך להבין, תאי השיער הם אמנם תאים שלא מפסיקים לגדול, אבל הם גם הראשונים להיפגע ממחסור והסיבה פשוטה: הם לא נחוצים באמת להישרדות. כל תא אחר בגוף חשוב מהם בהרבה (ויסלחו לנו מראש כל מי שהשיער שלהן.ם הוא הכל). בכל מקרה, רצוי לכלול בתזונה על בסיס יומיומי ולטווח הארוך מזון עשיר בברזל כמו ירקות עליים, דגים, זרעי דלעת, שעועית, חומוס, פולי סויה ודגני בוקר. או במספרים כ-12 מ""ג ברזל ליום.
וזה לא הסוף: חלבון הוא מחזק השיער הרשמי. היות שכך, רצוי לכלול בתפריט היומי חלבונים שלמים ועשירים בחומצות אמינו כמו גבינות, חלב, סויה, עדשים, אפונה, קינואה ויוגורט.
מה עוד רצוי לדעת על שיער (שיהיה) בריא? הנה זה בא:
1. אחת ולתמיד: אנשים מאבדים משהו כמו 100-150 שיערות ביום. לא צריך לספור, אבל גם לא להיבהל כשרואים קבוצת שיער על המברשת.
2. שיער רטוב נווטה להישבר. מסתרקים אחרי חפיפה? העדיפו מסרק רחב שיניים וסרקו את השיער בעדינות יתרה.
3. זה קשה, אנחנו יודעים, אבל את קצוות השיער צריך לחתוך – ורצוי אחת ל-6-8 שבועות.
4. אין צורך – וגם לא ממש רצוי – לחפוף את השיער מדי יום. מה שכן, שווה לנסות להשתמש באותו מותג של שמפו ומרכך אבל להחליף מדי כמה חודשים. אפילו לתחזק כמה סוגים ולהשתמש בהם לסירוגין.
5. באופן מוזר, על אף שהתרגלנו לקרוא את התוויות המופיעות על אריזות המזון, את אריזות השמפו אנחנו לא נוהגים להפוך וחבל. על סולפטים שמעתם? ובכן תפקידם לנקות את השיער והקרקפת משומנים. שזה טוב, רק שלפעמים – ובמיוחד בשימוש תכוף – הם נוטים לייבש. גם את השיער, וחמור מזה – את הקרקפת. אם יש גירוי – יש סיכוי שעדיף לבחור שמפו נטול גופרת.
6. ונדגיש שוב: חפיפות על בסיס יומי שוטפות מהשיער את החלבונים והשומנים הטבעיים שצריך כדי לשמור על קרקפת ושיער בריאים. 3 פעמים בשבוע זה די והותר.
7. לא בטוחים אם מייבש השיער חם מדי לשיער ? זה פשוט: הניחו מולו את כף היד – בדיוק במרחק בו השיער אמור להיות – והרגישו. אם זה חם מדי ליד, זה חם מדי לשיער. פשוט אין לו רגשות
. 8. ולסיום – תחשבו על השיער שלכם כמו שאתם חושבים על העור שלכם. את אותה השקעה שאתם משקיעים בעור - במוצרים טובים, בתשומת לב ובפעולות עדינות – השקיעו גם בשיער. אין כל סיבה לחשוב אחרת.
"