
כל מה שרצית לדעת על הלבנת שיניים
החיוך, אמרו רבים וטובים בעבר, הוא האקססורי הכי חשוב של כולנו. בחיוך אחד ייפתחו בפניכם דלתות רווחה, או ייסגרו בטריקה. אחד המרכיבים החשובים ביותר בחיוך שלכם הוא מראה השיניים. כיוון שרבים מאיתנו סובלים עם השנים משיניים שמאבדות את הלובן הנקי והצח שלהן, פונים רבים לשיטות שונות של הלבנת שיניים.
השיניים מאבדות את צבען הלבן כחלק מתהליך טבעי של התבגרות, שכבת האמייל הלבנה-שקופה הולכת ונשחקת עם השנים, וחושפת יותר ויותר את החלק הפנימי של השן, הדנטין, שצבעו צהבהב. גם מגע תכוף של השיניים עם משקאות כמו קפה, תה או קולה, אכילת מאכלים חומציים ועישון סיגריות, שימוש בתרופות מסוימות והצטברות רובד חיידקים על השן, עשויים כולם לפגום בצבע הלבן של השיניים, להפוך אותן לצהובות ואפילו לגרום להופעת כתמים חומים.
כיצד ניתן להלבין את השיניים?
השיטות היעילות ביותר בטיפול הלבנת שיניים הן אלו שמתבצעות במרפאות השיניים. הדרך הנפוצה ביותר היא באמצעות סד מיוחד, אותו מכין רופא השיניים עבור המטופל, ובתוכו נמצא חומר פעיל שמבצע את תהליך ההלבנה, או ליתר דיוק – ההבהרה. את הסד יש להרכיב על השיניים מדי יום למשך כמה שעות, לרוב בזמן השינה, כאשר נהוג לטפל בלסת התחתונה והעליונה לחוד על מנת להבחין בהשפעת הטיפול על פי הבדלי הצבע ביניהן. לרוב יידרש המטופל להרכיב את הסד במשך כשבועיים-שלושה עד לקבלת התוצאה הרצויה.
דרך נוספת, מרוכזת ומהירה יותר, היא הלבנה באמצעות חימום באור כחול או באמצעות לייזר. בשתי דרכים אלו נמרח על השיניים ג'ל מיוחד ובו החומר הפעיל המבצע את ההבהרה, בריכוז גבוה, והשימוש בלייזר או באור מזרז את הפעולה שלו. מדובר בטיפול חד פעמי, שיימשך לרוב שעה וחצי לכל היותר, הוא מצריך מכשור מיוחד ומיומנות של הרופא ועלול להביא עמו רגישות או עקצוצים בימים שלאחר ביצועו.
בנוסף לשיטות אלו ישנן שיטות ביתיות למיניהן, כמו פס הדבקה, מכחול וכדומה, אך אלו יעילות הרבה פחות, לא מדויקות, עולות במצטבר הרבה יותר, וחשוב מכל – לא מתבצעות תחת כל השגחה של רופא שיניים מוסמך.
האם הלבנת שיניים עלולה להזיק להן?
חומר ההלבנה הוא אמנם חומר כימי הפועל על השכבה הפנימית של השן, אך כאשר ההלבנה נעשית בצורה מקצועית, על ידי רופא שיניים מוסמך ומיומן, השימוש בחומר הפעיל מפוקח והוא אינו גורם לנזק, לפגיעה או להיחלשות של השן. שיטות ביתיות להלבנת השיניים, לעומת זאת, כמו מיץ לימון, מלח גס ועוד, עלולות לשחוק את שכבת האמייל של השן ולהזיק לה.
לקראת טיפול הלבנה כדאי לעבור טיפול אצל שיננית על מנת להגיע לטיפול ההלבנה עם שיניים וחניכיים נקיות ובריאות ככל האפשר. יש לקחת בחשבון כי עם הזמן עלולות השיניים להצהיב שוב ולכן ייתכן צורך בטיפול נוסף. משך הזמן אינדיווידואלי ותלוי במטופל, אך הולך ומתקצר עם הגיל.
"