קינמון עוזר המון: סיוע בשליטה על רמות הסוכר ותכונותיו השונות
לקינמון היסטוריה ארוכה הן כתבלין והן כצמח מרפא. עץ הקינמון מיובש ונמכר במקלות או באבקה טחונה. לקינמון 2 זנים עיקריים, אחד מקורו בסין והשני בסרי לנקה. לקינמון יכולת מרפא מיוחדת הנובעת מ-3 סוגי מרכיביו בשמנים החיוניים המצויים בקליפת העץ שלו.השמנים מכילים רכיבים פעילים הקרויים cinnamaldehyde, cinnamyl acetate ,alcoho cinnamyl.
מדוע כדאי לצרוך קינמון?
{{widget type=""catalog/product_widget_link"" template=""catalog/product/widget/link/link_block.phtml"" id_path=""product/850""}}
תיבול מזון עתיר פחמימות בקינמון עשוי לעזור להפחתת השפעת הפחמימות על רמות הסוכר בדם. הקינמון מאט את קצב ריקון הקיבה לאחר הארוחה, ולכן את עליית רמות הגלוקוז שלאחר הארוחה. קצב ריקון הקיבה נמדד בנבדקים בריאים שאכלו 300 גרם של פודינג ללא קינמון ופודינג המתובל ב-6 גרם קינמון. הוספת הקינמון הפחיתה את קצב ריקון הקיבה מ-37% עד ל34.5% והפחיתה משמעותית את עליית רמות הסוכר שלאחר הארוחה.
קינמון עשוי לסייע משמעותית לאנשים עם סוכרת סוג 2 בשיפור היכולת להגיב להפרשת אינסולין, ועל כן לסייע בנרמול רמות הסוכר בדמם. השירות המחקרי החקלאי בארה""ב הדגים שצריכת פחות מחצי כפית קינמון ביום הפחיתה רמות סוכר באנשים עם סוכרת סוג 2. במחקר ניתנו לחולי סוכרת סוג 2 שאינם מטופלים באינסולין 1,3,6 גרם קינמון לעומת קבוצות הביקורת שקיבלו כמוסות פלסבו (ללא קינמון). הוספת קינמון אף בכמות קטנה- 1 גרם ליום, הפיקה ירידה משוערת של כ20% ברמות הסוכר, בצריכה גבוהה יותר הודגמה הפחתה של עד 29%!. צריכת קינמון בכמויות השונות הביאה להפחתת רמות כולסטרול כללי ב 12-26%, כולסטרול LDL ב- 7-27% וטריגליצרידים ב-23-30%. כאשר צריכת הקינמון הופסקה, רמות הסוכר עלו שוב.
מסקנת החוקרים: שילוב קינמון בתזונת חולי סוכרת סוג 2 יכול להפחית גורמי סיכון הקשורים לסוכרת ולמחלות לב וכלי דם. קינמון אולי עשוי לתרום לשאר האוכלוסייה במניעה ובשליטה על רמות גלוקוז ושומנים בדם.
במאמר סקירה ומטה אנליזה (ניתוח מחקרים רבים) נמצא כי צריכת קינמון מקושרת לירידה סטטיסטית משמעותית ברמות גלוקוז בדם בצום, ירידה ברמות כולסטרול כללי, כולסטרול LDL וירידה בטריגליצרידים, ועלייה ברמות כולסטרול HDL.
חומר בשם cinnaldehyde המצוי בקינמון עשוי לעזור בפעילות נוגדת קרישת דם, כלומר במניעת היצמדות טסיות דם, מה שעשוי לסייע במניעת שקיעת קרישי דם בכלי הדם. תכונה זו הופכת את הקינמון לחומר אנטי דלקתי.
לקינמון גם פעילות אנטי חיידקית, והוא פועל כחומר שימור. רכיבי הקינמון נצפו כיעילים ביותר ומחקרים עדכניים מדגימים שהתבלין יכול להיות בשימוש כתחליף למשמרי מזון מסורתיים.
סופהרב גלוקו-סין – תוסף מזון המכיל תמצית תקנית של קינמון ואבקת קינמון. מכיל 60 כמוסות.
לי זה ברור: קינמון זה יופי של רעיון !
ליאת אברהמי, דיאטניתB.sc RD
"